Αναπτυξιακός Οργανισμός “ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.”

Αλόννησος, 1 Μαρτίου 2021

Ο Δήμος Αλοννήσου πρωτοπορεί μέσα από νέες συμμαχίες και πιο συγκεκριμένα μέσω της συνεργασίας με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.»

Η προοπτική συνεργασίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» και του Δήμου Αλοννήσου ήταν το αντικείμενο εποικοδομητικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 μεταξύ του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη και του Προέδρου του Οργανισμού και Δημάρχου Λαμιέων κ. Θύμιου Καραΐσκου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν συνεργάτες του Δημάρχου Αλοννήσου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Λαμιέων Δημήτρης Μπεσλεμές και υπηρεσιακά στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού και οι δυνατότητες που παρέχει για την προώθηση, παρακολούθηση και υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας στους Δήμους, ενώ ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τον τρόπο που δύναται ο Οργανισμός να συνεργαστεί και να προσφέρει τη στήριξή του στην επιχειρησιακή λειτουργία του Δήμου Αλοννήσου. Στελεχωμένος με έμπειρο δυναμικό του δημόσιου τομέα, καθώς και με νέο επιστημονικό δυναμικό και σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» λειτουργεί ως φορέας σχεδιασμού και διαχείρισης και συμβάλλει ουσιαστικά στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των Δήμων, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

«Η πρόσφατη παραγωγική συνάντησή μας αποτελεί το πρώτο βήμα για μια νέα συνεργασία και συμμαχία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ‘ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.’ που θα δώσει ώθηση και θα διευκολύνει βασικές λειτουργίες και διαδικασίες του Δήμου Αλοννήσου, με γνώμονα την ανάπτυξη. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει δραστικά το Δήμο μας στην ωρίμανση έργων για την ένταξή τους σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και στη συνέχεια στην υλοποίησή τους, διότι όπως είναι γνωστό δυστυχώς, ο Δήμος δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία και κατ’ επέκταση δεν έχει τη διαχειριστική επάρκεια. Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας ως Δημοτική Αρχή ήταν και είναι να πρωτοπορούμε και να επιχειρούμε την καινοτομία ως προς τη διεύρυνση νέων οριζόντων λειτουργίας και εξέλιξης του Δήμου μας, αλλά και να βρίσκουμε διεξόδους και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας.

Άλλωστε, η επισήμανση του υπερδραστήριου συναδέλφου και φίλου Δημάρχου Λαμιέων κ. Καραΐσκου, στο τέλος της πρώτης μας συνάντησης, ότι ο Δήμος Αλοννήσου αποτελεί τον πρώτο από τους νησιωτικούς Δήμους που αναμένεται να συνεργαστεί με τον οργανισμό σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις, αποτελεί ζωντανή απόδειξη των λεγόμενών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Βαφίνης.

Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει περαιτέρω τεχνική ανάλυση σε επίπεδο στελεχών, με επίκεντρο το πλαίσιο της συνεργασίας, ώστε να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα.