“Ανακοίνωση Δημάρχου Αλοννήσου”

Αγαπητοί συνδημότες, επαγγελματίες, φίλοι,

Όπως ενδεχόμενα έχετε γνώση, ολοκληρώθηκε η εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διακομιδής συνανθρώπου μας και ασθενούς με Covid-19 από την Αλόννησο στο Βόλο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 15/12, στην οποία συμμετείχα προσωπικά και τήρησα αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης, κάνοντας παράλληλα χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Ωστόσο αποφάσισα, με ιδία πρωτοβουλία για αμιγώς προληπτικούς λόγους και με σκοπό τη καλύτερη δυνατή προστασία του προσωπικού του Δήμου και των συνεργατών μου, να αυτοπεριοριστώ εντός της οικίας μου για ορισμένο αριθμό ημερών, κατόπιν και των οδηγιών των ιατρών του ΕΟΔΥ, μέχρι να υποβληθώ σε τεστ ανίχνευσης του ιού. Θα συνεχίζω να εργάζομαι εξ’ αποστάσεως και θα παραμένω στη διάθεση των συνεργατών και συνδημοτών μου, μέσω όλων των τεχνολογικών εργαλείων επικοινωνίας.

Διάγουμε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους κλιμάκωσης της πανδημίας και για τον λόγο αυτό οφείλει ο καθένας μας να επιδεικνύει σε καθημερινή βάση, υπευθυνότητα και μέριμνα για την τήρηση όλων των μέτρων που μας έχουν υποδειχθεί, με την προσδοκία πως οι φετινές εορτές δεν θα σημαδευτούν από δυσάρεστα σε όλους μας γεγονότα. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω ολόψυχα το πλήρωμα του Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το διασώστη του ΕΚΑΒ Σκιάθου, Θανάση Ευγενικό, τους δύο αγροτικούς ιατρούς του νησιού, Νάντια Λαζίλι και Βάγιο Μόσιαλο καθώς και τη νοσηλεύτρια, Σάρα Παναγιωτίδου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλαν, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας μία τόσο δύσκολη αποστολή. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλές Γιορτές με υγεία και να μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε εσάς που με κατακλύσατε με τα εκατοντάδες ενθαρρυντικά μηνύματα και εγκωμιαστικά σχόλια, γεγονός που με γεμίζει δύναμη ώστε να προσπαθώ να ανταποκρίνομαι καθημερινά με το ίδιο σθένος απέναντι στις αδιανόητες -πολλές φορές- συνθήκες που δημιουργούνται.

Με εκτίμηση,

Πέτρος Βαφίνης