“Δρομολόγηση σημαντικών μέτρων στον τομέα της Υγείας για την Αλόννησο”

Παραγωγική, όσο και αποκαλυπτική υπήρξε η επίσκεψη του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΥΠΕ), κ. Φώτη Σερέτη, στην Αλόννησο και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, κα. Ρηγίνα Σκλάβου, ο κ. Σερέτης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους ιατρούς και νοσηλευτές του ΠΠΙ Αλοννήσου και να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση. Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ ανακοίνωσε επίσημα πως στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο νησί κατά του Covid-19, ενώ επιβεβαίωσε πως θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστεί το σύνολο των κατοίκων της Αλοννήσου, εφόσον το επιθυμούν.

Σε συνάντηση που ακολούθησε με το Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη, ο κ. Σερέτης διαβεβαίωσε πως θα δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία πρόσληψης τεσσάρων (4) θέσεων επικουρικού προσωπικού για την ενίσχυση του δυναμικού του ΠΠΙ. Οι δύο (2) θέσεις θα αφορούν νοσηλευτές/τριες, η μία (1) θέση προορίζεται για χειριστή/στρια ακτινολογικού μηχανήματος και άλλη μία (1) θέση θα αφορά παρασκευαστή/στρια. «Η απόφαση για την κάλυψη τεσσάρων θέσεων ικανοποιεί ένα από τα αιτήματά μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας του τόπου, που συστηματικά προωθούμε με κάθε τρόπο όλο το τελευταίο διάστημα ως Δημοτική Αρχή», δήλωσε με ικανοποίηση ο Δήμαρχος Αλοννήσου, ενώ συμπλήρωσε αναφορικά με την έναρξη των εμβολιασμών στην Αλόννησο πως «είμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της πολύ δύσκολης δοκιμασίας, όμως ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει. Οφείλουμε να μην επαναπαυόμαστε και να τηρούμε τα μέτρα».