“Διεθνής Τουριστική Έκθεση ITB NOW”

Αλόννησος, 19 Μαρτίου 2021

Ο Δήμος Αλοννήσου εντυπωσίασε στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB NOW!

Με «αιχμή του δόρατος» το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας που άνοιξε πρόσφατα στον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων, ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε δυναμικά στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB NOW, που φέτος πραγματοποιήθηκε μόνο ψηφιακά λόγω των συνθηκών, το διάστημα μεταξύ 9 έως 12 Μαρτίου 2021.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού με ειδικό ψηφιακό stand στο περίπτερο του ΕΟΤ, πραγματοποιήθηκαν επιλεγμένες συναντήσεις με μέλη της Γερμανικής και διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας, δημοσιογράφους, bloggers κλπ. Κατά γενική ομολογία η Αλόννησος εντυπωσίασε όχι μόνο για το Ναυάγιο της Περιστέρας αλλά και για το συνολικό τουριστικό «προϊόν» του προορισμού, καθώς και για τις κατά καιρούς οικολογικές και «πράσινες» πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής. «Με το ελάχιστο δυνατό κόστος επιδιώκουμε να έχουμε μια συνεχή παρουσία στο εξωτερικό. Τα διαδοχικά δημοσιεύματα σε μεγάλα διεθνή Μέσα που προκαλούμε και η διασφάλιση της συμμετοχής μας με δικές μας ενέργειες χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού όπως WTM Virtual 2020 και ITB ΝOW 2021, αποδεικνύουν τα λεγόμενα μας.

Επόμενη στάση είναι το Ισραήλ καθώς ο Δήμος Αλοννήσου αξιοποίησε άμεσα την πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΤ για δωρεάν συμμετοχή στη μεγάλη ψηφιακή έκθεση IMTM 2021» δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης.