ΚΔΑΠ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) λειτουργεί στην Αλόννησο από το Δεκέμβριο του 1999, στα πλαίσια της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το Κ.Δ.Α.Π. απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών και αποτελεί μια ευκαιρία για ξεγνοιασιά, παιχνίδι, δημιουργική έκφραση και ανάπαυλα από το φόρτο των σχολικών και εξωσχολικών μαθημάτων. Παράλληλα, η απασχόληση των παιδιών στο ΚΔΑΠ εξασφαλίζει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους γονείς και ειδικά στις μητέρες, που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος σε ό,τι αφορά τη φροντίδα και επίβλεψη των παιδιών.

Αντικείμενο του προγράμματος του Κ.Δ.Α.Π. είναι η ενασχόληση των παιδιών με όλες τις μορφές τέχνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μέσα από εξατομικευμένες ή ομαδικές δραστηριότητες, τμήματα Η/Υ, Αισθητικής Αγωγής (ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές), Κουκλοθέατρου, Θεατρικών και Μουσικοκινητικών Παιχνιδιών, Παιδικής Λογοτεχνίας, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Παιχνιδιών Φυσικής Αγωγής και Οπτικοακουστικών Παιχνιδιών. Όλες οι δραστηριότητες εμπεριέχουν το στοιχείο της δημιουργίας και της κοινωνικής παρέμβασης και ανεξάρτητα από το αντικείμενο ενασχόλησης, η διαδικασία έχει πάντα παιγνιώδη μορφή και όχι τη μορφή μαθήματος. Συγχρόνως, το σύνολο των δραστηριοτήτων προσφέρει πλούτο αισθητικών ερεθισμάτων, τα οποία βοηθούν τα παιδιά να τελειοποιήσουν τα εκφραστικά τους μέσα σ’ ένα κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες. Εκτός των παραπάνω δραστηριοτήτων, διοργανώνονται εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τις εθνικές επετείους κ.α.

Οι αίθουσες του Κ.Δ.Α.Π. είναι κλιματιζόμενες και υπάρχει χώρος για ελεύθερη απασχόληση και επιτραπέζια παιχνίδια. Επίσης υπάρχει και δανειστική βιβλιοθήκη.

Κ.Δ.Α.Π. “Το Στέκι”

37005, Πατητήρι Αλοννήσου

Τηλ: 24240 66214

Email: kdapalon@otenet.gr

Δευτέρα – Παρασκευή 15:00 – 21:00

Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 14:00