Αθλητισμός

Το Γραφείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αλοννήσου, έχοντας ως στόχο να συμβάλλει στην ποιοτική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των δημοτών, αλλά και στην υιοθέτηση αθλητικής δραστηριότητας, παρέχει υπηρεσίες άθλησης μέσω του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ, του Δημοτικού Γυμναστηρίου και του Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Στίβου.

Το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ βρίσκεται στο Πατητήρι (έναντι του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου), έχει προδιαγραφές FIBA και χωρητικότητα 350 θέσεων.

Το Δημοτικό Γυμναστήριο που λειτουργεί στο Δήμο Αλοννήσου και συστεγάζεται με το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και όργανα γυμναστικής. Στα προγράμματα άσκησης μπορούν να συμμετέχουν όλοι και τους αθλούμενους καθοδηγούν άρτια καταρτισμένοι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής.

Στο Δημοτικό Γυμναστήριο λειτουργούν τμήματα ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής (για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας), μοντέρνου χορού (για παιδιά και εφήβους), καθώς και τμήματα μυϊκής ενδυνάμωσης, latin και ευρωπαϊκών χορών (για ενήλικες).

Το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου και Στίβου βρίσκεται στην πάροδο της επαρχιακής οδού Πατητηρίου – Γέρακα (που οδηγεί στην παραλία Μηλιά) και έχει επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο http://sports.alonissos.gov.gr/