Ηλεκτρονικά η δήλωση τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων  στο Δήμο Αλοννήσου

Ο Δήμος Αλοννήσου είναι ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας που εντάχθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης ακαθαρίστων εσόδων η οποία αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών. Το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων και το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων επιβάλλεται όπου εφαρμόζεται το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων (άρθρο 20 Ν2539/97 και άρθρο 245 Ν4798/2021).

Η πλατφόρμα  «Ηλεκτρονικής δήλωσης τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων» απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου Αλοννήσου  που υπόκεινται στο Τέλος επί των Ακαθαρίστων εσόδων ή το Τέλος Διαμονής Παρεπιδημούντων και καταβάλλουν σύμφωνα με την περιοδική τους δήλωση το αντίστοιχο τέλος. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών στα γραφεία των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, γεγονός που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην εφαρμογή των μέτρων αποφυγής της πανδημικής κρίσης.

Προς διευκόλυνση λοιπόν των επιχειρήσεων μπορούν να επισκέπτονται την  ψηφιακή πλατφόρμα στη διεύθυνση dae.govapp.gr, στην οποία υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τη υποβολή των δηλώσεων  τους και την καταβολή του οφειλόμενου  τέλους καθώς και την  ιστοσελίδα του Δήμου Αλοννήσου alonissos.gov.gr στην κατηγορία ΔΗΜΟΤΕΣ→ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ακολουθώντας το link:

                    https://dae.govapp.gr/ ( κλίκ για εισαγωγή στο σύνδεσμο)

Οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να υποβάλουν την δήλωση τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα πρέπει πρώτα να αποστείλουν μέσω email αντίγραφο του Φ.Π.Α. και την σχετική δήλωση που επισυνάπτεται.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των δηλώσεων είναι η 24η Οκτωβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή  Υπηρεσία του Δήμου Αλοννήσου:

κος. Γιώργος Στρουφλιώτης                            κα. Γεωργία Μπουγάδη

Τηλ. Επικοινωνίας: 24243-50220                       Τηλ Επικοινωνίας: 24243-50219

E-mail: g.stroufliotis@0578.syzefxis.gov.gr      E-mail: gogoboug@alonissos.gov.gr