Μήνυμα Δημάρχου

Αγαπητοί δημότες, αγαπητοί επισκέπτες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην πλήρως ανανεωμένη διαδικτυακή πύλη του Δήμου Αλοννήσου. Η Αλόννησος, ένας από τους τελευταίους οικολογικούς παράδεισους στη Μεσόγειο, συνιστά, μαζί με τα νησάκια που την «περιτριγυρίζουν», ένα μοναδικό οικοσύστημα που ακούει στο όνομα «Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων», το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης.

Τόπος προικισμένος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, η Αλόννησος αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό για όσους επιζητούν την πραγματική χαλάρωση, αναζωογόνηση και ηρεμία, σε τοπία που συναρπάζουν. Ο αυθεντικός εξωτικός παράδεισος των Σποράδων προσελκύει πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και προσφέρει εύρος ποιοτικών επιλογών (φυσιολατρικός τουρισμός, περιπέτειας, θρησκευτικός, ιατρικός, νεόνυμφων, κ.λπ.). Παράλληλα, οι λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το πρώτο στην Ελλάδα Υποβρύχιο Μουσείο στο ναυάγιο της Περιστέρας, ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια της Κλασικής εποχής, το οποίο θεωρείται και το σπουδαιότερο επισκέψιμο αρχαίο ναυάγιο του πλανήτη.

Όραμα της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης είναι η διαρκής εξέλιξή του Δήμου, ώστε μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών να παρέχεται άμεση και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στους δημότες και επισκέπτες με ήθος, διαφάνεια, συνέπεια και ουσιαστική υποστήριξη. Υπό το πρίσμα αυτό, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατοί να μεριμνούμε σε καθημερινή βάση για την ευημερία των δημοτών σε όλα τα επίπεδα, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, της ασφάλειας και της κοινωνικής φροντίδας. Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση δημοτικών και δημόσιων πόρων, σκοπός μας είναι η υγιής οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου και η προστασία και διατήρηση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος.

Στο πνεύμα αυτό, σχεδιάσαμε τη νέα μας ιστοσελίδα, δίνοντας προτεραιότητα στη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τους δημότες και επισκέπτες μας. Στόχος είναι η λειτουργία μιας σύγχρονης πλατφόρμας ανοιχτής και αμφίδρομης επικοινωνίας, που παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και καθιστά το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου διαθέσιμο στους πολίτες, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα γραφεία του Δήμου.

Σας καλούμε λοιπόν να εξερευνήσετε τη νέα μας ιστοσελίδα και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Φιλικά,
Πέτρος Βαφίνης
Δήμαρχος Αλοννήσου