Τουρισμός

Τουριστική Ταυτότητα

Η οικονομία της Αλοννήσου στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό. Το νησί μας προσφέρεται για διαφορετικά είδη τουρισμού, όπως φυσιολατρικός, καταδυτικός, περιπέτειας, θρησκευτικός, ιατρικός, νεόνυμφων. Η Αλόννησος προσελκύει κυρίως τουρίστες που επιζητούν χαλάρωση και ηρεμία, μιας και είναι πιο "ήσυχο" νησί σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Σποράδες.

Επίσημη Τουριστική Ιστοσελίδα

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τα καταλύματα, τις παραλίες, τα καταστήματα εστίασης και τα διάφορα μαγαζιά τουριστικού χαρακτήρα, στην τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Αλοννήσου:
alonissos.gr

Τουριστική Ιστοσελίδα

Αστική Συγκοινωνία Αλοννήσου

Την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργεί αστική συγκοινωνία, η οποία εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό με πολλούς διαφορετικούς προορισμούς και δρομολόγια τα οποία είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα μας.

Δρομολόγια Λεωφορείων

Οικολογικός Τουρισμός

Ο Περιβαλλοντολογικός Τουρισμός, προσελκύει κυρίως άτομα οι οποίοι εκτιμούν τη φυσική ομορφιά ενός τόπου και των οποίων οι ενασχολήσεις στις διακοπές αφορούν κυρίως πεζοπορίες, διάφορες φυσιολατρικές δραστηριότητες, όπως κανό-καγιάκ, μονοήμερα ταξίδια με βάρκα και γενικά πιο προσωποποιημένες δραστηριότητες. Εδώ στην Αλόννησο, όλα αυτά γίνονται πιθανά λόγω της ιδιαίτερης ταυτότητας που έχει αναπτύξει το νησί τα τελευταία χρόνια.

Καταδυτικός Τουρισμός

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από φέτος, το καλοκαίρι του 2021, θα λειτουργεί πλέον επίσημα το πρώτο επισκέψιμο υποβρύχιο ναυάγιο στην Ελλάδα!
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το ναυάγιο και το Ενημερωτικό Κέντρο στην ιστοσελίδα μας:
museum.alonissos.gov.gr

Μουσείο Περιστέρας