ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 30
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 11:20

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Χάρτης της ΑλοννήσουΧώρα: Ελλάδα. Μοναδικός τόπος που ξεχωρίζει για το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, την πλούσια ιστορία και πολιτιστική του κληρονομιά. Η Αθήνα που είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας με το διαχρονικό μνημείο της Ακρόπολης, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η Κρήτη, τα Ιόνια νησιά, η Μαγνησία και οι Σποράδες συναρπάζουν κάθε επισκέπτη. Η Ελλάδα τοποθετείται γεωγραφικά στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου ,στην νοτιοανατολικής Ευρώπης και στην Ανατολική μεσόγειο. Με συνολική έκταση 131.957 τ.χμ η Ελλάδα εντυπωσιάζει με την ακτογραμμή μήκους 13.676 χιλιομέτρων και 2.500 νησιά περίπου.

Περιοχή: Μαγνησία. Έχει έκταση 2.636 τ.χλμ και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Θεσσαλίας. Συνδυάζει την ηπειρωτική Ελλάδα με περιοχές όπως ο Βόλος, το Πήλιο, η Ζαγορά και η Τσαγκαράδα με τα νησιά των Βόρειων Σποράδων, την Αλόννησο, την Σκιάθο και την Σκόπελο.

Νησιωτικό σύμπλεγμα: Σποράδες. Οι Σποράδες περιλαμβάνουν τα νησιά Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος και πολλά ακόμη νησάκια (Περιστέρα, Κυρα Παναγιά, Ψαθούρα, Σκάτζουρα κα) τα οποία είναι ακατοίκητα στο μεγαλύτερο μέρος τους. Διοικητικά οι Βόρειες Σποράδες ανήκουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και αποτελούνται από τους δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Νησί: Αλόννησος. Η Αλόννησος (Λιαδρόμια), ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων. Η συνολική του έκταση υπολογίζεται στα 64,5 τ.χλμ και το μήκος των ακτών του ανέρχεται στα 67 περίπου χλμ. Χωρίζεται από την Σκόπελο νοτιοδυτικά με τον πορθμό Αλοννήσου, εύρους 2 ναυτικών μιλίων και βορειοανατολικά από τη νήσο Πελαγονήσι με τον πορθμό Πελαγονησίου εύρους 3,5 ναυτικών μιλίων. Η ιδιαίτερη γεωγραφία του προορισμού φαίνεται από τη δυνατότητα του επισκέπτη να εξερευνήσει την Αλόννησο μαζί με τα νησάκια που την «περιτριγυρίζουν», δημιουργώντας ένα μοναδικό οικοσύστημα, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων.

Διαβάστηκε 13435 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 11:54
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ »
Βρίσκεστε εδώ: Home ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ